E-shop byl spuštěn.

06.03.2009 13:22

 

 

  VÝROBKY SBS TRADE

 

PÉČE O VÝROBKY SBS TRADE

 

POZLACENÉ VÝROBKY

Ve vyjímečných případech se může stát, že zlato změní barvu do tmavě hnědé. Může se tak stát u pozlacených řetízků a náramků i u pozlaceného stříbra. Nejedná se o korozi povrchu či jinou výrobní vadu, která se projevuje odlupováním zlata či drobnými tečkami na povrchu, ale o běžnou chemickou reakci. Při výrobě zlacených šperků je použito i jisté množství stříbra. Vlivem působení určitého druhu potu může dojít k reakci mezi mezi stříbrem a okolím. Podobně jako u stříbrných šperků pak dojde ke změně barvy - ztmavnutí. Náprava je opět velice snadná - stačí výrobek na 5-10 vteřin ponořit do čističe stříbra, po té důkladně opláchnout  a vysušit. Na závěr je možné výrobek ještě přeleštit, aby se mu vrátil jeho dokonalý lesk.
Pozlacené šperky se prosím nepokoušejte čistit jinou metodou. Může dojít k poškrábání povrchu a nevratnému poškození zlaté vrstvy. V případě, že si nejste jisti jak výrobek vyčistit, pošlete nám jej.

 POSTŘÍBŘENÉ / STŘÍBRNÉ VÝROBKY

Zejména v letních měsících, kdy lze očekávat u zákazníků zvýšené vylučování potu, je třeba více dbát několika pravidel, jak udržet v plném lesku a kráse výrobky ze stříbra či postříbřené. Vlivem působení lidského potu
Zpět